n att leva ett liv utan mening är inget liv.

Det är inte många som vet hur jag mår inombords. Och det är för att jag är så låst och tillbaka dragen. Men det finns anledningar till varför jag är som jag är. Och hur jag än vrider och vänder på det så blir det bara fel när jag ska berätta det, 
Men jag tror att det har med min barndom att göra. Jag var alltid den utstötta. Jag blev mobbad varje dag, just då när jag var fem år gammal så visste jag inte vad mobbning var. Men jag visste att jag inte mådde bra av det.. Varje dag fick jag stå ut med hårda ord, blickar, folk som skratta åt mig. 
Detta höll på ända tills jag började i högstadiet. Tänk dig då att från att vara 5år gammal till 12-13år gammal bli mobbad nästan varje dag..
Jag tänkte inte på det. Jag visste inte varför jag grät ibland, det vet jag ibland inte nu heller. 
Jag hade knappt något så kallat "liv" utanför skolan. Oftast så satt jag hemma framför tv:n eller i mitt rum och sysselsatte mig på det viset. Och det var oftast för att jag inte vågade gå ut. Jag vågade inte möta dem dömmande blickarna, dem hårda orden. Jag vågade inte heller klä mig som jag skulle viljat göra, utan valde dem kläder som kändes mest säkrast att ha på sig. Det händet någon gång ibland att jag fortfarande tänker på det. Jag valde också att börja med smink när jag fyllde 11, för att dölja mitt avskyvärda ansikte. Som många tyckte att jag hade. Till och med när jag var uppe på internet så fanns dem där och hackade på mig. När jag la upp en bild på mig själv så fick jag alltid en kommentar där det antingen stid "finns ingen fulare än du" eller "usch". Och det fick mig till att inte vilja gå till skolan. Eller ens vilja leva som just mig själv. 
Jag vågar fortfarande inte ta saker i egna händer, jag gråter så fort jag känner den minsta lilla sorg. Jag sitter fortfarande oftast bara på mitt rum. T
Och allt det här för några ungar som inte visste vad respekt var. Dem visste inte hur man var snäll. 
Jag har låtit mig påverkas av det, det kan jag erkänna. Men jag har också lärt mig från andras misstag. Jag mår idag inte så jätte bra. Eftersom att jag fortfarande kämpar mot en livslång kamp. Jag klättrar mig upp för den höga muren, men det finns en bra bit kvar.


Låt inte någon påverka dig för mycket med ord. Visst dem gör ont, men du har din ålder inna och kunna fatta egna beslut och kunna försvara dig själv. Jag däremot hade knappt någon på min sida, jag stod oftast själv och försökte försvara mig själv, men jag var bara ett litet barn. Jag kunde inte göra så mycket.

Tänk också på din omgivning, kolla runt på arbetsplatsen, skolan, på stan.. Se efter hur folk mår. Rent fysiskt. Kolla på din familj, hur mår dem psykiskt. Det kanske är någon som kämpar med något men den kan inte få fram sitt budska. Hjälp då honom/henne med det.
För att jag själv har svårt med ord i talan. Men väldigt lätt för skriftlig talan. Fråga om du kan hjälpa till. Det kan hjälpa den människan med mycket.

Detta inlägg gjorde jag inte för att dra åt mig någon specifik uppmärksamhet, jag försöker bara förstå mig själv för just i detta nuet. Och ibland behöver någon mer än bara jag veta hur jag faktiskt mår!Det finns många som är lika mig, men det finns bara en av mig.  


Kommentarer
Postat av: Big

det du gör är jätte starkt! Att våga "erkänna" för världen att man inte mår/ inte mått brar ett enormt steg! Att våga vara den du är och våga berätta bevisar en stor kämparglöd!

Tro aldrig att du är ensam! Vi finns här för fig oavsett om du vill använda dig av skrift eller prat. Men det viktigaste är att du använder den "röst" du känner du kan för att må dåligt ska ingen behöva göra.

Nyttja dina känslor och gör något bra med dem. För tänk villen styrka och mod du har, tänk vilken förändring du kan göra i någons/ditt liv. Men glöm aldrig du ska alltid hå först för att sedan kunna hjälpa andra!

Love you 😘

Svar: Älskar dig också!! 😙
None None

2015-02-04 @ 03:46:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0